Blogg

2024-05-17

Jag får ibland frågan om hur ofta man ska gå på behandling/massage och det beror på hur ont eller stel du känner dig. Och självklart vilken ekonomi du har, men regelbunden behandling gör att du orkar med din vardag och kanske kan jobba och förhoppningsvis får bättre ekonomi.

I förebyggande syfte är det bra att gå någon gång i månaden.

Om du har återkommande problem är det bra med en gång i veckan eller var 14:e dag till en början och sedan 1 gång i månaden.

2024-05-08

Snart är det sommar och semester, eller om du jobbar hela eller delar av sommaren. En behandling eller flera innan för att orka med din vardag, så gärna in på ”Boka direkt” och boka in tid för en behandlig. Jag ser framemot att träffa och hjälpa dig med massage eller akupressur eller någon annan av mina behandlingar som passar just dig.

2024-04-16

Om du har ont i ryggen, eller nacken, så kanske smärtan kommer från höften som gör ont och att det strålar uppåt och du får ont i nacken eller så kan det gå neråt och göra ont i foten.

Det är bra att försöka lindra den akuta smärtan först genom att behandla där du har ont, som nacke och axlar och sedan ta reda på var smärtan faktiskt kommer ifrån, vilket inte alltid är så lätt om du har haft ont länge. Det måste få ta tid ”att läka ut” och då behöver du gå på behandling några gånger för att du ska känna att det verkligen hjälper och smärtan lindras. Sedan behöver du gå med jämna mellan rum någon gång i månaden. Du behöver tänka på hur du rör dig i din vardag,

2024-04-04

Våren kom visst av sig, men vi får väl hoppas att snön försvinner snart och att det inte blir allför besvärligt innan våren kommer på riktigt. Om du inte har börjat planerat inför sommaren, antingen du ska jobba hela sommaren eller vara ledig, så är det hög tid att fundera vad du (och om du har familj) vill göra. Innan dess är det kanske bra på att tänka på dig själv, om du känner dig stressad så kan det vara bra att planera in en eller flera behandlingar, beroende på hur du känner dig i kroppen. Boka gärna in tid så snart som möjligt, eftersom tiden går fort och det är lätt att glömma bort att ta hand om sig själv.

2024-03-08

I år är det 10 år sedan jag startade Mias Massage och känner att jag bara vill lära mig mer och mer, både för min egen skull, för att kunna hjälpa mig själv, men också hjälpa dig så att du mår lite bättre i din vardag. I höstas läste jag kompletteringskurs friskvårdsmassör, grundmedicin och anatomi skelett och kompletteringskurs Massageterapeut, anatomi muskler och käkledsbehandling. En del var nytt och en del en uppdatering sedan jag gick 2014 och jag känner att jag förstår mer nu när jag har hållt på så länge. Man blir aldrig fullärd och alla människor som jag möter är olika. Tack för att ni kommer till mig!