Blogg

2023-11-24

Varför jag håller på med friskvård!
Jag mår bra av det och jag vill inspirera och dela med mig till andra att de också kan må bra av att röra sig mer och lära sig att lyssna på kroppens signaler, om kroppen känner sig trött eller har ont. Det behöver inte vara så mycket, kanske lite kortare promenader i början, eller något annat som du tycker är roligt,. Det måste få ta tid, för har du haft ont länge så måste det få ta tid att få kroppen att förstå att det är bra att röra på sig.
En bra början kan vara att komma på behandling för att komma ner i komma ner i varv och får några övningar som du kan göra när du kommer hem.
Jag kan även ge dig några övningar som du kan göra.
Kan jag inspirera någon eller några så känns det bra för mig.
2023-11-05

Jag håller just nu på att läsa komplettering till massageterapeut online, som jag har läst förut men vill uppdatera mig igen. I december åker jag till Axelsons i Göteborg, några dagar och läser och gör praktik. Detta gör jag för att utbildningen har ändrats en hel del sedan jag gick för 10 år sedan och för att jag funderar på att läsa steg 3 som är till Medicinsk massageterapeut. Del 3 är uppdelad i 4 olika kurser som jag kommer gå en i taget, för att kunna tillgodogöra mig kursernas innehåll. Det känns spännande samtidigt som det är en hel del att läsa igen. Jag hoppas att du vill följa med mig på min resa och komma på behandling hos mig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-10-07

Just nu håller jag på att läsa kompletteringskurs till friskvårdsmassör och jag läser både på distans och ska till Göteborg en dag till Axelsons. Jag har läst grundmedicin, som är samma som till undersköterska, och anatomi skelett, med tillhörande tentor online. Och har även egenstudier i klassisk massage, med hjälp av filmer online. Senare i höst kommer jag även gå en kompletteringskurs för massageterapeut, som också är online och på plats i Göteborg. Jag går dessa kurser igen för att jag vill göra en komplettering, dels för min egen skull och dels för att utbildningen har ändrats en del sedan jag läste. Sedan är planen att jag ska gå steg 3 som är Medicinsk massageterapeut, där jag lär mig fler tekniker för att kunna hjälpa dig med lite med komplicerade eller återkommande besvär. Steg 3 är i fyra olika kurser som jag kommer ta en i taget, för att kunna tillgodogöra mig varje kurs. Det ska verkligen blir intressant, men jobbigt förstås. Jag hoppas att du vill följa med mig på min resa och komma på behandling hos mig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-09-21

Precis hem hemkommen från ett dygn på spa där jag har fått massagebehandling och bara kunnat ta det lugnt och ätit gott. Det kändes riktigt skönt, samtidigt som det är skönt att komma hem igen. Jag behöver också få behandling lite då och då, men det märks att det är olika utbildningar på behandlingarna än vad jag utför, men det var trots allt mycket bra behandling. Jag märkte att jag behöver dricka mycket vatten efteråt, som jag försöker påminna dig som kommer på behandling hos mig. Nu hoppas jag att du också vill komma till mig och få  någon av mina behandlingar som finns.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-08-15

Jag har semester och är tillbaka den 5 september igen! Om du är intresserad av en tid så gå gärna in på Bokadirekt och se vilka tider som finns eller om du vill köpa ett presentkort så skriv gärna ett sms eller ring och prata gärna in på telefonsvararen med ditt namn och telefonnummer samt ditt ärende, så hör jag av när jag kan. Tack på Förhand!

2023-08-10

Jag hoppas att du har eller har haft en bra sommar, även om vädret inte har varit det bästa, med mycket regn. Själv har jag sorterat och gått igenom saker som legat länge och knappt visste att jag hade kvar. Vissa saker vill jag ha kvar och andra saker kan slängas eller ges bort till någon annan eller till någon välgörenhet, så att någon annan får nytta av dem. Jag har semester ett tag till, men gå gärna in på Bokadirekt och se vilka tider som finns. Det är bra att planera in tid för behandling nu när hösten närmar sig och du ska ta tag i vardagen igen och kanske känner du behöver komma igång igen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-07-22

På måndag går jag på semester och jag hoppas att du har haft eller har en underbar sommar, även om vädret alltid är så bra som man skulle önska. Jag ska försöka vila upp mig och göra sådant som jag annars inte hinner med. Ta hand om varandra så hörs och ses vi när jag börjar jobba igen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-06-01

Nu är sommaren här och du kanske har planerat eller håller på att planera, glöm inte bort din egen hälsa. Du kanske behöver komma ner i varv efter att ha jobbat sedan förra sommaren, eller du kanske kommer att jobba del eller hela sommaren, men oavsett så behöver du tänka på hur du mår. En behandling hos Mias Massage kanske kunde passa in, för att gå ner i varv innan. Tryck på Bokadirekt så ser du vilka tider som finns, men titta redan nu innan de tar slut. Hoppas att vi ses!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-04-20

Nu är sommaren snart här och då är det hög tid att tänka på vad man ska göra och planera inför det. Samtidigt är det bra att planera vad som ska hinnas med fram tills dess och då kan det vara bra att se över sin hälsa, hur du mår och kunna göra någonting åt det. Ett sätt kan vara att komma på en behandling för att kunna känna sig mjukare i kroppen och/eller försöka kunna slappna av en stund. Läs gärna på vilka behandlingar som jag har, eller om du har varit hos mig förut så kan boka någonting som passar just dig. En eller ett par behandlingar innan sommaren kan göra att du orkar med det som du har tänkt att göra, varken du ska bara ta det lugnt eller hitta på någonting eller om du ska jobba. Du är varmt välkommen att boka din tid hos Mias Massage.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-03-08

Hur har du det just nu, idag är det även internationella kvinnodagen, men  det borde vara det varje dag oavsett orsaker. Jag förstår om du inte vill prioritera dig själv om ekonomin inte är så bra, men jag tror att du har igen dig om du orkar jobba och ta hand om dig och din familj. Om du känner dig stel och har ont i kroppen, så orkar du till slut inte jobba och måste då vara hemma och då blir ekonomin ännu sämre. Jag hoppas verkligen att du tänker på dig själv, för att orka med allting annat som måste göras och sådant som du vill göra.

Varmt välkommen till Mias Massage!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-02-07

Jag hoppas att du har det bra, nu när det börjar bli ljusare och att våren snart är här, även om det känns jobbigt när det snöar ena dagen och regnar och slaskar nästa dag. Jag hoppas att du prioritera dig själv och att du ska må bra och orka med vardagen, även om jag naturligtvis förstår att det kan vara tufft just nu med alla utgifter. Du är välkommen när du kan och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge, för ju längre det dröjer, ju jobbigare blir det för kroppen att slappna av. Det viktiga är att du tar hand om dig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2023-01-01

Nytt år Nya tag! Jag hoppas att du har haft en bra nyår, hur du än har firat det eller inte firat den. Om du gav något nyårslöfte som du kan hålla, eller inte. Oavsett så hoppas jag att du försöker att 2023 år ska bli ett bra år och att du har hälsan och att du kanske bokar en tid hos mig, på någon behandling som passar dig, för att du ska må lite bättre. Det finns tider till midsommar, så jag hoppas att du tar chansen att ta hand om dig själv, för det tror jag att du behöver. Jag ser framemot att hjälpa dig en bit på vägen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-12-20

Nu är vi inne i julveckan och jag hoppas att du försöker att ta det lugnt och inte stressar runt, varken du är ledig eller om du jobbar. Har du familj eller vänner som du vill fira med eller vill du vara själv och ta dagen som den kommer. Hur du än vill göra är det viktigaste att du tänker på hur du vill med dessa dagar, det blir jul ändå. Ta hand om dig så ses vi förhoppningsvis under 2023.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-12-01

Snart är detta år slut och jag hoppas att du får en lugn och fin jul, utan stress, och att du kan fira med familjen eller ensam om du föredrar det. Det bästa om det inte finns så många måsten, om du inte måste jobba förstås, utan bara vara och ha det trevligt. Julen är barnens högtid då de ska få känna att de är i centrum, men är du ensam eller bara vuxna så försök att träffas och äta gott. Om ni inte orkar laga mat så finns det flera ställen där du kan beställa mat, eller kanske planerar ni att åka bort. Det viktigaste är att du har det så bra du kan och ta vara på den tiden som du har.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-10-16

Hur mår du nu när hösten är här? Har du frisvårdspeng som du behöver ta ut innan året i slut? Har du ont och känner dig stel i kroppen? Jag har olika behandlingar som:

Naturlig Facelift (ansiktsmassage) som är en mycket avslappnande behandling som ger ett naturligt ansiktslyft utan kirurgiska ingrepp. En djupgående massage som löser upp muskelspänningar i ansikte, hals, axlar och huvud och ger en djup avslappning och inre frid och förbättrar lymflödet.

2022-09-27

Nu har jag gått en kurs som heter ”Naturlig Facelift” som är ansiktsmassage en kombination av traditionella Japanska och Indiska tekniker och akupressur och ansikts reflexologi som har anpassats till modern Västerländskt tänkande. En djupgående massage i ansikte, hals, axlar och huvud som känns både avslappnande och stimulerande. Genom att behandla ansiktet påverkas resten av kroppen positivt, på samma sätt som vanlig fotzonterapi. Kom gärna och prova själv, bra med behandling, samtidigt så  får jag träna för att lära mig ordentligt.

2022-09-02

Akupressur introduktionskurs 25-26 mars 2023.

Funderar du på att gå min introduktionskurs i akupressur kan du att anmäla dig på www.axelsons.se/akupressur. Du får en bra inblick i Traditionell Kinesisk Medicin, där du med enkla tryck med fingrarna kan hjälpa kroppen till självläkning, både på dig själv och till dina nära och kära. Jag känner att jag har haft mycket nytta av att kunna hjälpa andra om någon t e x får kramp så kan jag trycka på rätt punkt som gör att krampen släpper.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-08-05

Akupressur introduktionskurs 25-26 mars 2023 i Mariestad.

Är du nyfiken på hur man med enkla tryck med fingrarna kan hjälpa kroppen till självläkning? Enligt Traditionell Kinesisk Medicin, beror ohälsa på störningar i energiflödet (Qi) eller obalanser i kroppen. Akupressur kallas ofta för ”akupunktur utan nålar” och trycket på olika punkter hjälper att kroppen läka sig själv. Akupressur används till fördel mot stress och stressrelaterade problem. På introkursen lär du dig en avslappnande och välgörande nackbehandling och även kortare behandling för vanligt förekommande besvär. Ett mycket bra komplement om du redan är kroppsterapeut. Det är även bra om du inte har tidigare erfarenhet, utan bara nyfiken på hur du kan hjälpa dig själv och andra i din närhet enkla och effektiva behandlingar.

Praktiska övningar blandas med kortare teoretiska inlägg om kinesisk medicin, där du bekantar dig med olika begrepp så som Yin och Yang, Qi mm.

Kursen är genom Axelsons Institut där du kan läsa mer och anmäla dig. www.axelsons.se/akupressur

 

2022-07-25

Semester! Nu har jag semester och är tillbaka den 29 augusti.

Jag hoppas att du har eller har haft en bra sommar, antingen du har varit ledig eller jobbat. Det är viktigt att kunna vara ledig och ta det lugnt, för att orka med hösten och tiden till nästa års ledighet. Jag ska ta det lugnt och försöka vila upp mig och ta dagen som den kommer, utan för mycket krav, för att få energi till nya utmaningar och behandlingar efter min ledighet. Ta hand om dig, så ses vi i höst!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-06-14

Den viktigaste personen i ditt liv, är du och mår inte du bra och känner att du ständigt klagar, då tycker personer runt omkring dig att du bara är missnöjd med dig och ditt liv. Om du känner att du inte mår bra i ditt liv, så behöver du ta tag i ditt liv och försöka göra någonting åt det. Det kommer att ta tid, men tid är det viktigaste du har och med  små steg som för dig framåt så går det. Men det är viktigt att du verkligen kämpar, för om du mått dåligt länge så tar det ett bra tag innan du ser resultat. Det kommer att vara både upp och nergångar under tiden, men var snäll mot dig själv och tänk på vad du själv vill med ditt liv och bry dig inte om vad andra tycker och tänker. Sedan när andra ser hur du har förändrats och säger det till dig så ta åt dig av deras uppmuntran, men kom i håg det viktigaste är att du är nöjd med dina resultat. En bra början är att börja röra på sig, beroende på vad som passar dig. För mig är det att kunna gå ut och gå och gå och låta tankarna komma och gå och bestämma att jag är bra som jag är och jag kan bara bli bättre och tillåta sig att det känns jobbigt lite då och då, för det kommer det att göra, jag vet. Vägen dit är lång men det går framåt!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-05-18

Lymfmassage är bra om du har ärr, stora som små, och som gör att du svullnar. Ju tidigare efter ett ingrepp eller slag, som gjort att du får ärr, är det bra att börja behandla. Det går att behandla ärr som du har haft i många år, men ju tidigare de blir behandlade, ju fortare går svullnaden ner och kanske hinner det inte bli så mycket svullnad. Sedan är det viktigt att gå på lymfmassage ofta, särskilt i början för att kroppen ska vänja sig vid att det ska vara så, annars är det lätt att svullnaden går tillbaka och kanske blir värre. Det är också viktigt med egenvård, som jag skickar med dig första gången som du är hos mig. Gå gärna in på lymfhoppet.se eller via Facebook som det finns en del filmer om vad som är bra göra. Det viktiga är att du tänker på dig och hjälper dig själv för att du ska kunna orka med i ditt vanliga liv med jobb och familj med mera.

 

2022-04-24

Vilken behandling som du väljer att boka in dig på är upp till dig, det viktiga är att gör någonting, välj det som du tycker att du vill prova. Det är ett bra komplement till andra saker som du väljer att göra som att promenera, gå på gym, någon slags yoga mm, det är bara vad som passar bäst för just dig. Det viktiga är att du gör någonting och inte bara tror att det onda i kroppen går över av sig själv. Först om du har riktigt ont i kroppen är det naturligtvis bra att vila, men sedan är det bra få igång kroppen, så att det inte blir lika illa igen. Det finns inget ”kvick fix” utan du måste jobba med dig själv, kanske hela livet för att du ska orka med din vardag utan att hela tiden tänka på hur ont du har och att du inte orkar göra mer än nödvändigt. En bra början är att få en behandling och sedan tänka på vad du vill göra för att det ska fortsätta att bli bättre.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-04-23

Taktil massage –  är bra om du känner dig stressad och vill slappna av och bara tänka på dig själv. Det kanske har hänt någonting, antingen kroppsligen eller någonting jobbigt som du har varit om. Du behöver inte berätta någonting för mig, det viktiga är att du försöker slappna av och tänka på att du är viktigaste i ditt liv. För om du orkar med dig själv så orkar du lite bättre sådant som rör dig, som du måste orka med. Taktil massage är som ett flöde och kan kännas att man knappt är medveten, samtidigt som om du kommer till ro, en liten stund. Det känns mycket mer än vad man kan tro, så pröva gärna om du inte vet vad eller vilken behandlings som passar dig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-04-19

Massage, lymfmassage, zonterapi eller vilken behandling som du väljer är den som passar dig bäst. Det viktiga är att du tar hand om dig för att du ska må bra och slippa att ha lika ont som innan du kom på en behandling. Det viktiga är att personkemin känns bra mellan dig och terapeuten, för känns det inte bra då spänner du dig och vill inte komma tillbaka. Jag blir glad när jag hör att du kommer för att någon har berättat att jag är bra och så får du bilda dig en egen uppfattning när du kommer till mig. Det viktiga för mig är att du ska känna dig sedd och att jag ska kunna hjälpa dig en bit på väg, sedan är det viktigt att du gör vad du kan för att du ska må så bra som möjligt, när du är här hos mig och efter att du har gått härifrån. Det bästa är att du kommer med jämna mellanrum, för att du ska må bra under en längre tid. Du håller dig också friskare och mår mycket bättre och du orkar samtidigt med vardagen mycket bättre.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-04-11

Zonterapi är en bra hjälp för självläkningen av kroppen, det är ett kraftfullt men ofarligt redskap där vi hjälper kroppen att själv ta hand om de problem som finns. Du får ofta en positiv utrensning som visar att kroppen känner av  och tar hand om de signaler, när vi trycker på fotens zoner.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-04-07

Den 22-23 oktober kommer jag att ha en ny  akupressur introduktionskurs i Mariestad. Är du nyfiken på vad Akupressur och vad du kan göra med enkla tryck, för att hjälpa kroppen med självläkning. Kroppen är fantastisk, bara man hjälper den  lite, innan det har gått allt för långt. Ju fortare man hjälper kroppen, ju fortare känns det bättre. På Axelsons.se/akupressur så kan du läsa mer om kursen och anmäla dig. Hoppas att vi ses!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-03-28

Det viktiga för mig när det gäller akupressur är att du ska förstå vad det verkligen är, det är mycket större än man tror och ju mer man vet, ju mer vill man veta. Allt har du inom dig och allt samlar du på dig genom livet, vilket ibland kan kännas jobbigt för kroppen när du stänger in allt inom dig. Det kan vara både medvetet, om det är någonting som du upplevt, eller någonting som du har varit med om som du inte kommer ihåg. Du kanske var så liten som gör att du inte kommer ihåg, men kroppen kommer ihåg och reagerar på ett visst sätt i olika situationer och du kanske inte förstår inte alls varför du reagera på detta sätt. Det kan också vara så att du medvetet har glömt eller försökt att glömma någonting som har hänt, av någon anledning. Man kan hjälpa kroppen att förstå att det onda behöver komma ut, för att du ska få ett inre lugn, så kan kunskapen om Traditionell Kinesisk Medicin hjälpa dig att förstå varför och kan lätta på trycket så att säga. Jag brinner verkligen för detta ämne, och du  har nytta av det överallt i livet. Om du har mått dåligt eller varit med om någonting jobbigt, så måste det få ta sig tid för att det ska bli bättre. Det blir som en utrensning i kroppen, men när det väl kommit ut, om du tillåter det, så kommer det att kännas bättre med tiden. Jag vill verkligen få dig intresserad att fortsätta samma resa som jag har gjort och håller på med. Jag kommer ha ny introduktionskurs i höst, i samarbete med axelsons.se. Håll gärna koll på Axelsons hemsida, eller så kommer jag att skriva det på fler ställen och jag hoppas att du är nyfiken och vill få en inblick över detta underbara ämne.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-03-27

Nu är denna helg med Akupressur introduktionskurs klar och tyckte att det gick mycket bra. Jag känner mig trött men glad och hoppas att deltagarna har blivit nyfiken och vill lära sig mer i detta fantastiska ämne som finns hur mycket som helst att lära sig. Det finns så mycket att lära sig inom Traditionell Kinesisk Medicin som man har nytta av i livet, även om du bara är nyfiken på vad detta är.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-03-24

I helgen har jag Akupressur instruktionskurs här i Mariestad, i mitt område. Det är en liten grupp och det känns riktigt roligt att visa och lära ut nack- och balanserande behandling som gör att man verkligen går ner i varv. Några behandlingsförslag och några punkter mot vanliga förekommande punkter som sömnproblem eller lugnande mot illamående mm.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-03-10

Den 26-27 mars kommer jag att ha Akupressur introduktionskurs, i Mariestad. Du en inblick i Traditionell Kinesisk Medicin och lär dig en hel nack- och balanserande behandling och lär dig även några egenvårdspunkter som du kan göra på dina nära och kära. Det är en utbildning genom Axelsons Institut och känner du att du vill lära dig mer så kan du gå en utbildning i Akupressur så får du halva, denna kurs, i rabatt. Du anmäler dig på axelsons.se/akupressur, där du även kan läsa mer om utbildningen. Du får gärna maila till mig om du har frågor om introduktionskursen på mia.wingard@gmail.com

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

 

2022-01-31

I helgen har jag gått Lymfmassage fortsättning och jag känner att jag verkligen har lärt mig mer och att det har gett resultat på personerna som jag gav lymfmassage på. Flera av dem som fick i helgen var lyriska när de såg vilka resultat det blev efter bara en liten stund och att de kände sig mycket lättare när de gick därifrån. Sedan är det viktigt att göra egenmassage, varje dag, som du får med dig på ett papper när du kommer första gången. Det är också viktigt att du dricker mycket, mycket mer än du tror, och att du verkligen tänker på att du äter bra mat och inte så mycket skräpmat. Visst kan man unna sig annan mat lite då och då, men att du oftast äter bra mat som du mår bra av. Du är välkommen att prova på en behandling hos mig och se hur just Du tycker om Lymfmassage. I samband med min vidareutbildning har jag höjt priset Lymfmassage 60 min till 750 kr och 1050 kr för 90 minuters behandling.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2022-01-01

Nu är det 2022 och jag hoppas verkligen att det blir ett bättre år, när vi håller oss friska och kan återgå till en någorlunda normal vardag. Jag vet att vi fortfarande är mitt upp i en pandemi, men det är bara att kämpa på och göra så gott vi kan, så ska vi nog klara av det. Det har varit mycket för mig privat, men jag tror att det är på rätt väg och det blir lugnare på alla sätt och vis. Det viktiga just nu är att du tar hand om dig själv och dina nära och kära. Tack för att du kommer till mig det gör att jag kan fortsätta att jobba med det som jag älskar att jobba med. Det är så underbart att få lära känna dig och kunna hjälpa dig för att du ska kunna orka med din vardag.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-12-20

Nu är det julveckan och jag hoppas att du får en lugn och fin jul och att du får något ledigt. Mias Massage är stängt över helgerna och är tillbaka den 11 januari 2022. Det ska blir skönt att kunna landa i allt som har hänt, både jobbmässigt och privat OCH på allt grund av pandemin. Det viktiga just nu är att ta hand varandra och inte minst dig själv, för att du ska orka ta tag i allt 2022. Vi får verkligen hoppas att pandemin lugnar ner sig för att vi ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt, även om det verkar vara långt tills det blir någorlunda normalt.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-12-11

Nu är knappt 2 veckor till jul och jag hoppas att du inte stressar för att hinna med allting till dess, utan att ni kan hjälpas åt. Jag hoppas också att du slipper fira jul ensam, om du inte vill det förstås. Själv tänker jag ha en lugn jul med nära och kära och bara äta gott och ge julklappar till mitt lilla barnbarn. Det är ju faktiskt barnens högtid, för oss vuxna tycker jag att man bara behöver träffas och äta gott om man vill och bara vara och ha det bra. Ta hand om dig så ses och hörs vi efter alla helger.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-11-04

Snart är det slut på det här året och även om det har varit ett konstigt och annorlunda år så hoppas jag att du tar hand om dig, och inte går runt och har  ont. Om vi inte ses i år så hoppas jag att du fortsätter att ta hand om dig nästa år också. Du kan köpa presentkort hos Mias Massage på behandling till någon du bryr dig om eller till dig själv. Så varför inte starta igång det nya året med någon behandling. Vilken behandling som du väljer är upp till dig, det viktigaste är att du gör någonting för att må bra och kunna slappna av för en stund och som även känns bra ett tag efteråt.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-10-14

Efter en helt underbar helg med Akupressur introduktionskurs. Det var en liten men trevlig grupp som lärde sig nack- och balanserande behandling och fick en inblick i Traditionell Kinesisk Medicin (TKM) och lite egenvårdsmassage och några punkter mot förkylning bland annat. Det var en trevlig och lärorik upplevelse att lära ut sådant som jag verkligen brinner för och vill visa andra hur man kan göra på sig själv och sina nära och kära och förhoppningsvis vill lära sig mer av. Jag kommer att ha en ny introduktionskurs 26-27 mars 2022 och då hoppas jag att just Du vill komma och få en inblick i Akupressurens underbara värld.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-10-06

Nu till helgen (9-10 oktober) ska jag ha akupressur introduktionskurs här i Mariestad, i samlingslokalen i området. Det kommer att vara en liten grupp men det ska bli spännande att ha kurs och lära ut vad akupressur är och få en inblick vad Traditionell Kinesisk medicin är. På kursen lär du dig egenvård och ge kortare behandling för vanligt förekommande besvär som illamående och förkylning. Du lär dig nacke och axelbehandling och en balanserande behandling och även egenvårdsmassage, ögonbehandling och andningsövningar under dessa dagar.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-09-04

Akupressur introduktionskurs 9-10 oktober i Mariestad. Jag tycker att det är en mycket bra start in i Traditionell kinesisk medicin, TCM, Du får lära dig avslappning och även några punkter som du har nytta av i livet, både om du har någon annan behandlingsform som massage och/eller om du bara vill lära dig lite till husbehov, på dig själv och på nära och kära. Akupressur gör att kroppen stimuleras till självläkning, genom att själv ta hand om de problem som finns.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-08-05

Hoppas att du har och haft en bra sommar och kunnat göra något om du vill göra. Jag har varit ledig och kommer snart vara ledig igen, men titta gärna på Bokadirekt så ser du vilka tider som finns. Du kanske känner dig stel och har ont och behöver komma och få ordning på musklerna, så att du orkar med höstens alla aktiviteter.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-07-02

Nu går jag på semester och jag är tillbaka igen den 10 augusti. Det ska bli riktigt skönt att ta det lugnt och göra sådant som man inte hinner eller orkar annars. Hoppas att du också få en bra sommar och att du tar tillvara på tiden, antingen du har ledigt eller om du måste jobba.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-07-04

Nu har sommaren äntligen kommit på riktigt. Jag hoppas att du får en fin sommar, antingen du jobbar eller är ledig och att du tar vara på den och att du gör något som gör att du mår bra och orkar med hösten. Och även om de har lättat på restriktionerna så hoppas jag att du är försiktig så att du inte blir sjuk i Covid-19 eller någon mutation, för det inte över ännu. Ta hand om dig och dina nära och kära, så ses till hösten.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-06-07

I helgen var jag och assistera på Akupressurkurs steg 2, vilket var mycket intressant och givande, dels för min egen skull och för att se hur kursdeltagarna tog till sig kunskapen och försökte förstå vad akupressuren ger och allt vad det innebär. Jag kände att jag fick många aha upplevelser om varför det blir på det eller det sättet. Eftersom det var ojämna par så fick jag också behandlingar, vilket jag tyckte var bra för det är bra att få sådan behandling som man ger till andra. På introduktionskurs på 2 dagar, (9-10 oktober som jag håller i Mariestad),  lär du dig nacke- och axelbehandling och balanserande behandling.  Du får även lära dig några behandlingsförslag mot sömnproblem, illamående och förkylning och få en inblick i Traditionell Kinesisk Medicin TKM. Praktiska övningar varvas med kortare teoretiska inlägg om kinesisk medicin.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-05-21

Nu har jag fått min 2:a Covid-19 vaccin, så nu hoppas jag har fått så mycket skydd som jag kan få nu. Det känns så skönt att man äntligen kan se slutet, även om det tar tid innan alla är vaccinerade. Jag hoppas verkligen att du kommer att ta vaccinet, om du kan, för att kunna få en mer normal vardag. Är du nyfiken på hur du kan behandla dig själv och andra och få en orientering inom Traditionell Kinesisk Medicin TKM. Där lär du dig kroppens muskulära och anatomiska system och att det finns ett energisystem. Den 9-10 oktober kommer jag ha Akupressur/Stressterapi introduktionskurs. En mycket intressant och givande kurs och vill du lära dig mer så finns det en 1-årig utbildning som är uppdelad i 3 steg.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-05-17

Nu så är jag frisk och kan jobba igen, kanske starkare än innan, så jag hoppas att du hittar tillbaka till mig . Jag ser att de flesta av er har bokat in sig hos mig igen och jag känner mig oerhört tacksam för det. Nu hoppas jag att alla som kan kommer att vaccinera sig, för att vi ska kunna få en någorlunda vardag där vi kan träffas igen. Jag tror  att vi fortfarande kommer att få hålla avstånd och tvätta händerna och följa rekommendationerna. Gör bara alla så gott vi kan så kommer det nog att gå bra. Ta hand om er så ses vi kanske snart igen!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-05-05

Jag vill verkligen tacka mina fina kunder och vänner, ingen nämnd och ingen glömd, att ni verkligen vill stötta mig i denna svåra tid när detta hemska virus sprider sig som en löpeld. Jag som har fått mitt första vaccinationsdos för Covid-19, av det omdiskuterande vaccinet Astrazeneca redan den 18 februari. Nu har jag testats positiv för Covid-19, och känner mig lite sjuk, men jag hade nog varit mycket sjukare om jag inte hade tagit vaccinet. Så hoppas jag att jag snart mår bättre och får ta min andra spruta så snart det går. Jag är  glad att vaccinationerna av denna hemska sjukdom har kommit igång ordentligt, så att vi så snart som det bara går kan komma igång med någorlunda vardag, när vi kan börja umgås igen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-04-11

Ju mer jag läser, ju mer förstår jag på ett helt annat sätt hur viktigt det är med balans i livet. Behandling någon gång i månaden är bra för kropp och själ, men det är också viktigt att du förstår vad du behöver göra för att må bra även mellan behandlingarna. Sömn är viktigt för då går du ner i varv och kroppen slappnar av och går igenom vad som har hänt under den vakna tiden. Det är också viktigt att tänka på vad du stoppar i dig för mat och inte allt för mycket skräpmat, utan känn efter vad just du mår bra av, inte vad som går snabbt att fixa iordning. Den vardagliga motionen till och från olika aktiviteter och inte så mycket stillasittande och göra det som du kan göra.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-03-29

I helgen var jag på lymfmassagekurs och det var en mycket spännande och intressant kurs. Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner och rena sig från slaggprodukter. Det är bra vid olika typer av svullnad, smärta eller trötthetssymptom. Du kanske är nyfiken på vad som händer i din kropp och om du märker en förändring, då är du varmt välkommen att boka tid hos mig. På Bokadirekt.se så kan du boka 60 eller 90 minuters lymfmassage.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-03-23

I helgen lyssnade jag på en mycket bra föreläsning av Erik Hemmingsson som forskar på övervikt. Det viktiga är att sluta banta och fokusera på insidan, på hela människan och hitta källan till problemet. Det är viktigt med balans i livet, även om ingen är perfekt och visst kan man äta skräpmat ibland. Det viktiga är att man gör någonting för att få en bättre hälsa och tänka att ”jag är som jag är”! Och jag är viktig! Vardagsmotionen som livsstil, ökad medmänsklighet, göra litegrann, leva hållbart, göra det som du trivs med, lita på din erfarenhet som fungerar. Det handlade om sådant som egentligen är ganska självklart, men som behöver komma fram att du är bra som du är och du gör så gott du kan. Det är bra med reflektionstid för stress och krav, sömnproblem och näringsproblem är en stor utmaning i livet. Anmälan på www.axelsons.se/akupressur

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-03-12

Får hoppas att våren är på väg, även om det är lite bakslag och blir snö och regn innan dess. Jag hoppas att du mår ganska bra och att du har lite planering för vad du ska göra senare i år, och att du får lite ledigt för att kunna ladda batterierna inför hösten. Under tiden kanske du behöver tänka på hur du mår och lyssna på din kropp för att du ska orka med det som du vill göra. Behöver du komma på behandling för att mjuka upp kroppens muskler för att slappna av och kunna sova bättre och slippa ha ont hela tiden, då är du varmt välkommen att boka tid hos Mias Massage. Läs gärna vilka behandlingar och boka det som passar dig bäst. Jag ser framemot att få hjälpa dig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-03-01

Nu har mars börjat som är en vårmånad. Jag hoppas att vi kommer att känna lite hopp framöver när vi går mot lite ljusare tider, åtminstone när det gäller våren när solen kommer fram och värmer mer, och du kanske kan ta en fika ute med någon som du bryr dig om. Om  känner du dig stel och har ont i ryggen, nacken eller axlar, då är det bra att komma till en behandling för att må lite bättre och kanske klarar allt bättre när du känner dig lite rörligare. Du kan välja vilken behandling som passar dig bäst och boka in dig, hos mig, så är du varmt välkommen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-02-19

Jag kommer att ha Akupressur/Stressterapi introduktionskurs den 9-10 oktober 2021 och jag hoppas att du kanske är intresserad, eller om du vet någon som är intresserad av att lära dig akupressur till husbehov. En mycket bra kurs där du lär dig att behandla nära och kära och även ge och få  egenvårdspunkter som är bra mot olika besvär. Om du slår emot en tå så att det gör ont så håller du kanske handen om det smärtande stället, då gör det inte så ont längre, vilket är det enklaste förklaringen för akupressur. Är du intresserad så gå in på Axelsons.se och sök på hwww.axelsons.se/akupressur och sök på Akupressur introduktionskurs i Mariestad.

2021-01-26

Efter en helt underbar helg, där jag via Zoom träffade andra människor digitalt på akupressurkurs steg ett. Några reaktioner från deltagarna, efter att ha behandlat varandra: somnade tidigt och sov hela natten, trött först och sedan pigg, matsmältningen kom igång, avslappnande. Det är energirörelse i kroppen, som är både psykiska och fysiska som kommer igång och kan kännas både bra och mindre bra, men efter några behandlingar brukar det kännas lugnare. Det är också viktigt att man tänker på hur man lever för att kunna må så bra som möjligt. Boka gärna en akupressurbehandlinghttps://axelsons.se/kroppsterapier/ och testa själv. Du bokar enklast på hemsidans första sida, Bokadirekt, så kommer du direkt till min bokningssida. Hoppas att vi ses!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-01-24

Snart har redan januari gått och man får bara hoppas att vaccinet räcker till alla som vill ta det och för att vi ska få stopp på spridningen. Visst kan det komma andra mutationer som fortsätter att sprida virus, men om alla hjälper till för att stoppa viruset så mycket som vi kan så kommer det att bli lättare inom en snar framtid. Nog om det, för nu vill jag berätta någonting som jag tycker är roligt  och det är att jag lär mig mer om att hålla i en kurs i akupressur. Jag kommer att hålla, som jag tidigare har berättat om, en introduktionskurs i akupressur där du kan lära dig lite egenvårdpunkter som du kan hjälpa dig och dina närmaste med. Det som du lär dig på denna kurs kommer du en bra bit på vägen med, men om du sedan vill fortsätta  och läsa steg 1, 2 och 3, så kan du även hjälpa ännu fler människor samtidigt som du ser hur bra de kan bli med enkla medel. Jag verkligen älskar att se andra människor slappna av och känna sig mindre stressade och kanske förstå att de inte behöver ta till mediciner så fort de har ont eller känner sig stressade. Jag återkommer med datum när min introduktionskurs i akupressur  blir.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-01-01

Gott Nytt År!

Hoppas att ni har haft en lugnt och bra nyår. Vi får hoppas att 2021 kommer att bli ett mycket bättre år och att vi så småningom ska kunna börja umgås med vänner och nära och kära och kunna planera för framtiden. Visserligen vet jag att det kommer att ta tid, men vi behöver känna hopp och allt kommer att bli en någorlunda vardag. Jag hoppas verkligen att vi snart kommer att ses, för behandlingar är någonting som vi alla behöver särskilt i tider som dessa.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-12-15

Snart är julen här och jag hoppas att ni kan fira den på något sätt. Vi får göra så gott vi kan och hoppas att allt blir bättre nästa år. Det viktiga är att inte glömma bort någon, utan att höra av sig och visa att man bryr sig om dem. Om alla tar hänsyn och gör så gott vi kan, så ska vi nog klara av det här. Ha det gå bra ni kan så hörs och ses vi nästa år. Jag tar julledigt så hoppas jag att vi hörs och ses.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-11-19

Jag hoppas verkligen att vi kommer ur denna märkliga tid då man måste stänga in sig och helst bara träffa den närmsta familjen. Nu känner jag mer än någonsin att olika behandlingsformer verkligen behövs , så att den psykiska ohälsan inte tar över ännu mer. Många mår mycket dåligt även om man kanske klarar sig bra i vanliga fall med livets alla problem som man måste gå igenom. Du måste verkligen ta hand om dig och tänka på att, även om det känns jobbigt nu, så kommer en någorlunda vardag så småningom, då man kan träffa andra människor lite mer som man vill. Jag tror dock att man får räkna med att detta pågår under lång tid och att det blir en helt annan värld som vi lever i.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-11-03

Massage eller akupressur mm behövs mer än någonsin

Nu när vi är i är en mycket märklig tid då vi ska hålla avstånd och inte träffas och inte har någon nära kontakt med andra, då behövs olika behandlingsformer så som massage eller akupressur mer än någonsin. Det gäller i allra högsta grad att ta eget ansvar och vara hemma när man sjuk och inte utsätta andra för något som kan smitta, men om alla isolerar sig helt så kommer det att få helt andra konsekvenser. Jag hoppas verkligen att vi kommer ur detta och att det lugnar ner sig så att vi kan få en någorlunda vardag, även om jag förstår att det  kommer att ta lång tid.

Ta hand om er och varandra!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-10-23

Genom akupressur kan man påverka nästan alla tillstånd i kroppen, genom att trycka på en spänd muskel så känner det bättre. När man  trycker på olika punkter i kroppen kan man påverka både fysiska, känslomässiga och mentala processer. Ju mer jag lär mig ju mer vill jag lära mig. Jag har verkligen inspireras att lära ut till andra, så att de förstår vad de kan göra för sig själva och för andra i sin tur. Jag hoppas att kanske du eller någon som du känner vill prova på detta fantastiska yrke. Introduktionskursen är lite att prova på inför steg 1.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-10-07

Jag går bredvid/assisterar Akupressur steg 1 i Göteborg, för att jag så småningom ska kunna ha introduktionskurs i Akupressur, i Mariestad.

Jag hoppas att du eller någon som du känner vill gå för mig, när det blir av.  Anmälan till kursen går genom Axelsons och det kommer närmare information på när det kommer att bli på Axelsons hemsida. Det är mycket spännande att gå en gång till, dels från en lärares sida och dels för att lära mig mer genom att gå kursen en gång till. Jag lär mig så otroligt mycket på att förstå hur kroppen och muskler fungerar och hur olika människor är och deras upplevelse. Denna erfarenhet har jag mycket nytta av i alla behandlingsformer, det viktiga för mig är att du som kommer till mig är nöjd och får den hjälp som du vill ha.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-09-09

Nu känns det som om det verkligen har blivit höst, det har blivit kallare och regnigare. Samtidigt som jag tycker att det är skönt så känner jag en saknad över att det kommer en tid när det är mörkt och jag bara vill stänga in mig hemma. Jag hoppas att viruset lugnar ner sig, även om jag tror att det dröjer bra länge innan det blir lite mer normala tider. Eller så blir detta ett normaltillstånd att man håller avstånd och måste vara hemma när man känner sig minsta förkyld eller febrig, som man annars hade nonchalerat och gått ut bland folk. Jag hoppas att du tar hand om dig och är rädd om dig. Du är varmt välkommen att boka tid hos mig, om du är frisk. Om du har bokat en tid och känner dig sjuk så måste du höra av dig och avboka tiden.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-24

Jag tycker att det är så underbart att små barn lever här och nu och kan koncentrera sig under lång tid för att kunna utforska sin lilla värld, om man bara tillåter dem. Naturligtvis kan inte alla barn göra det, det är jag mycket väl medveten om, alla barn är olika och utvecklas olika och i sin takt. När mitt barnbarn åt mat tillsammans med oss häromdagen så la pappan upp ganska mycket mat och jag trodde inte att hon skulle äta upp allt, men hon kämpade på. Ibland tog hon ut matbiten och tittade på den och stoppade in den igen, som om hon ville se hur den såg ut och kändes i handen när hon mosade den. Hon var djup koncentrerad och tänkte inte på att hunden satt under och väntade på att det skulle komma ner till henne. Det märktes när hon började bli mätt för då började hon slarva vilket gjorde att vi tog bort tallriken, men en stund senare sträckte hon sig efter den igen och tog några bitar till. Jag är så glad och tacksam att få uppleva detta.

2020-08-17

Nu har jag kommit igång med behandlingar och det känns så bra, det är så underbart att få hjälpa andra med deras problem. Det kanske inte kan bli helt bra, men det kommer i alla fall att kännas mycket bättre än innan. Det viktiga är att om du har riktigt ont och haft det länge så måste det få tid att läka och då behöver du kanske komma oftare i början. Går du på regelbunden behandling så kommer du märka när du behöver komma tillbaka och då är det viktigt att komma på behandling för att det inte ska göra lika ont igen.

Du måste vara rädd om dig och ta hand om dig för att du ska hålla länge.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-15

På måndag börjar jag att jobba igen. Det ska bli så skönt att komma igång igen efter semestern, även om jag har haft en bra ledighet då jag tagit det lugnt och träffat vänner och nära och kära och inte varit i några större samlingar och vilat upp mig inför hösten och vintern. Jag hoppas att du också har haft en bra sommar och är redo för hösten och vinterns alla saker som kommer igång, förhoppningsvis så så blir det någon slags vardag så i alla fall.

På Bokadirekt.se kan du se vilka tider som finns. 

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-01

På min semester har jag försökt att göra saker som jag annars har svårt att hinna med, som att sortera och kasta saker som är skräp, sortera annat som man kanske kan sälja till någon som är intresserad av sådant som jag inte har någon användning för. Det blir bättre plats för sådant som man verkligen vill ha kvar. Jag har även träffat familj och vänner och bara umgåtts och ätit gott, tagit det lugnt.

Hoppas att du också har haft en bra sommar och att du orkar med hösten och vintern lite bättre även om man fortfarande måste vara försiktig när man träffar andra människor.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-07-26

Hur har du det i sommar, är du ledig eller har du börjat jobbat igen? Hoppas verkligen att du har en så bra sommar som du kan med dina nära och kära, eller själv, att du tar vara på tiden när det inte är som vanligt med någonting och att så mycket är inställt. Den enda tröst är att det är lika för alla, men jag förstår naturligtvis att alla tar detta olika. Du kanske gör saker som du annars aldrig hinner med, som att rensa och städa hemma eller någonting annat som inte så roligt men som är bra att göra.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-07-07

Sommar och semester

Jag hoppas att du får en bra och avkopplande ledighet och du som måste jobba hoppas jag att du får någon ledighet, så att du kan få mer energi för att orka med hösten och vintern. Vi måste tro och hoppas att det lugnar ner sig och att vi återgår till någorlunda vardag, så att vi kan börja umgås utan att känna oss isolerade från varandra. För vår egen skull och våra nära och kära, måste vi försöka hålla modet för att inte må psykiskt dåligt.

Du får ha det så bra du kan, så ses vi från den 17 augusti.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-06-17

Jag hoppas verkligen att denna sommar blir lugn och att du och dina nära och kära håller er friska och får den ledighet som ni så väl behöver, efter denna jobbiga tid, så att ni kan vila upp er och allt återgår någorlunda till det normala.

2020-06-06

Hoppas att du har en fin Nationaldag, även om du kanske inte kan fira den som du brukar. Det viktiga är att göra dagen så bra som möjligt, det kanske finns tid till eftertanke, att fundera på hur du vill ha det i ditt liv. Är det någonting som behöver förändras, som att du behöver börja röra på dig mer eller att rensa, både på saker och bland vänner som inte känns bra för dig. Det viktigaste är att DU måste vilja förändra dig och fundera på vad DU vill göra med DITT liv. Hur vill du leva ditt liv för att du ska mås så bra som möjligt och inte gå med ständigt dåligt samvete för att du inte hinner med allting som du känner att du måste göra. Du är inte mer än människa och det finns inte mer än 24 timmar på ett dygn.

Sätt gärna upp olika mål och tid när dessa ska vara uppfyllda.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-25

Hoppas att du har haft en bra helg och kunnat vara ute en del och kanske umgåtts med den närmaste familjen eller varit själv. Även om det inte är som vanligt, som gör att du inte kan träffa alla som du vill, får vi göra det bästa av situationen. Just nu när vi får mer tid, förhoppningsvis, så kan man göra sådant som vi annars inte hinner eller orkar med. Om du är frisk är du varmt välkommen att boka tid hos mig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-13

Regelbunden massage är förebyggande friskvård som gör att man står emot sjukdomar bättre och blir inte sjuk lika ofta. Massage gör att man bättre kan hantera kroniska symtom, även om det inte kan bota sjukdomen. Beröring har stor betydelse för människans välmående, då flertal hormoner påverkar kroppens alla funktioner både fysiskt och psykiskt.

Massage är bra även om du ”bara har lite ont” eftersom det är lugnande när man slappnar av, samtidigt som man känner sig rörligare när musklerna slappnar av.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-06

Det är en märklig tid som vi lever i nu, jag hoppas så att det snart ska övergå till något slags vardag. Allting är inställt och man vågar inte boka någonting i förväg och man blir rädd att smitta någon annan, bara man har halsont eller känner sig lite sjuk. Visserligen ska man inte komma på en behandling, varken i vanliga fall eller nu, om man känner sig sjuk eftersom det kan smitta mycket mer om det skulle vara någonting farlig virus.

Var rädda om varandra så ses vi när allting återgår till det normala.

Du är naturligtvis välkommen om du är frisk!!

Mår man bra så blir man lugn i kropp och själ!

2020-05-02

Klassisk massage/massage är en djupgående och avslappnande behandling på hela eller delar av kroppen som nacke, axlar och skulderblad, beroende på var du har ont, känner dig stel eller öm. Massagen gör att muskeln att slappnar av och dämpar smärtan och gör att du känner dig rörligare i kroppen. Det kan ibland vara det enda alternativet när ingenting annat hjälper.

Det är även ett bra komplement till annan träning som du gör.

2020-04-26

Akupressur har många positiva effekter som:

Bättre sömn, förbättrad vakenhet, minskar ångest, motverkar depression, minskar smärtan. Fysiskt ökar cirkulationen runt området som berörs, som i exempelvis i massagen, men akupressuren påverkar djupare och kan kännas som ett inre lugn. Upplevelsen av energin är alltid individuell, vilket ibland kan kännas som en tillfällig försämring av symptomen innan det känns bättre. Det är som en del av utrensningen i kroppen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-22

Nu när det börjar bli varmare och även om eller trots att det är som det är med allting just nu så är det bra att hålla sig i form, så gott det går. Det lätt att bli stillasittande framför exempelvis dator, då kan du behöva en behandling som gör att du kan fortsätta fördriva tiden tills allting lugnar ner sig igen. 

Hoppas att vi ses!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-17

Solen lyser och det blir varmare för varje dag, visserligen har det varit ”aprilväder” nu, men det går i alla fall åt rätt håll så att vi kan vara ute mer, även om du inte ska vara i större samlingar. I naturen är det fritt att vara i och om du har en uteplats eller liknande så är det i alla fall något, för det är bra att komma ut i friska luften för både kropp och själ. Håller du kontakten med nära och kära via telefon, videosamtal mm, så att du vet att de mår så bra de kan efter omständigheterna? Jag känner också en sorg över att allting blir inställt och man inte kan träffas som man vill, men det kommer en tid efter och då får man ta igen allting. Vi får göra det bästa av situationen och försöka ha tålamod, det är inte så mycket mer som vi kan göra nu.

Ha det så bra så hoppas jag att vi ses snart!

2020-04-14

Jag hoppas att du har haft en bra påsk trots att den inte har varit som vanligt. Jag har i alla fall haft en bra helg och gjort sådant som jag inte har gjort på länge som att städa, baka och varit ute en hel del, även om det har varit blåsigt väder. Nu hoppas jag att du vill komma till mig, om du inte är sjuk eller förkyld förstås, men det vill jag inte i vanliga fall heller. Fast nu måste vi vara extra försiktiga för att inte föra vidare någon smitta. En behandling, som massage eller akupressur är bra som förebyggande friskvård, för att kunna få ett bra immunförsvar så att du lättare kan stå emot sjukdomar. Och att slippa belasta 1177.se!!

2020-04-11

I dag är det påskafton och jag hoppas att du har det bra och att ni tar hand om varandra, även om det inte är som en vanlig påsk. Det är som om allt är satt på paus och då kanske det finns tid för eftertanke, att tänka på vad som är viktigt för dig och vad du mår bra av. Det finns många olika sätt att hålla kontakten med nära och kära i dag, även om ni inte kan träffas fysiskt just nu.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-09

Jag hoppas verkligen att du får en Glad Påsk och att du kan ta det lugn och göra saker hemma med den egna familjen eller själv, saker som du länge har tänkt att göra som att läsa, pyssla, gå ut och promenera, springa eller vad du vill eller behöver göra. Det viktigaste är vi alla hjälper till och försöker göra så att inte denna extrema situation med Corona tar överhand. Det är bara att hoppas att det inom en överskådlig framtid återgår till det normala, även om jag tror att det kommer att ta tid, men försök att ha tålamod.

Ha det så bra och ta hand om varandra, så gott det går!

2020-04-07

Även i dessa Corona-tider så hoppas jag du vill/orkar tänka på dig själv att du ska må bra och orka igenom dessa oroliga tider. Jag vet och förstår att det är svårt att veta om du har en infektion eller om det ”bara” är allergi, man blir orolig för att man kan smitta någon annan.

Om du ofta är lite ”småförklyld” så prova allergimedcin som finns på apoteket, det kan hjälpa. I år är det dessutom mycket allergena ämnen i luften.

Törs du inte ta en behandling just nu så köp ett presentkort hos Mias Massage, antingen genom Bokadirekt.se eller maila till mig så fixar vi det.

Presentkortet kan du använda längre fram när allting lugnar ner sig, vilket vi måste vi tro på annars går vi under.

Ta hand om dig så hoppas jag att vi hörs och ses snart igen!

2020-03-25

Funderingar vid coronatider.

Jag hoppas verkligen att det snart kommer att återgå, lite mer till det normala, även om jag vet att det kommer ta tid om man stänger ner allt och alla uppmanas att stänga in sig och inte ha mer social kontakt än vad som är nödvändigt.

Jag håller stängt, eller nästan stängt, under ett tag nu, men jag hoppas att ni mina fina kunder inte glömmer mig och slutar att komma. Om du behöver komma till mig så är det bara att höra av dig genom mail eller messinger på facebook, telefon, (prata gärna in om jag inte kan svara direkt, så vet jag vem som ringer.) Jag hör av mig så fort som jag kan.

Vid det här laget vet du ju att du inte får komma om du känner dig förkyld eller sjuk, men annars är du varmt välkommen. Jag kommer att höra av mig om jag känner mig sjuk, för att jag inte ska smitta dig.

Jag klarar mig ett tag, eftersom jag har ett annat jobb, men man vet ju inte vad som händer där heller.

För mig, som för många andra, så hade jag mycket planerat, men nu är det lugnt. Då passar jag på att göra saker som jag inte hinner med annars.

Ha det så bra, i dessa tider, så hörs och ses vi!

2020-03-15

Jag har alltid varit intresserad av friskvård och att må så bra jag kan. Så länge som jag kan minnas så har jag haft ont i ryggen och upptäckte tidigt i livet att promenader och cykling och helt enkelt röra på mig var bra för mig.

2004 lärde jag mig taktil stimulering (taktil massage) och tyckte att det kändes mycket avslappnande både att få och att ge till någon annan.

Jag fundera på att lära mig mer djupgående massage och tyckte att det kostade mycket och jag måste pendla till Göteborg för att studera, men när jag väl bestämde mig och började att läsa så ångrade jag ingenting. Det var visserligen en jobbig tid, men det gav resultat, både för egen del men även att kunna hjälpa andra människor.

Ju mer jag lär mig, ju mer förstår jag och ju mer vill jag lära mig över hur och varför som det blir som det blir i kroppen och dess muskler. Ofta kan man göra en del själv, men ibland behöver man hjälp av någon annan.