Blogg

2021-11-04

Snart är det slut på det här året och även om det har varit ett konstigt och annorlunda år så hoppas jag att du tar hand om dig, och inte går runt och har  ont. Om vi inte ses i år så hoppas jag att du fortsätter att ta hand om dig nästa år också. Du kan köpa presentkort hos Mias Massage på behandling till någon du bryr dig om eller till dig själv. Så varför inte starta igång det nya året med någon behandling. Vilken behandling som du väljer är upp till dig, det viktigaste är att du gör någonting för att må bra och kunna slappna av för en stund och som även känns bra ett tag efteråt.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-10-14

Efter en helt underbar helg med Akupressur introduktionskurs. Det var en liten men trevlig grupp som lärde sig nack- och balanserande behandling och fick en inblick i Traditionell Kinesisk Medicin (TKM) och lite egenvårdsmassage och några punkter mot förkylning bland annat. Det var en trevlig och lärorik upplevelse att lära ut sådant som jag verkligen brinner för och vill visa andra hur man kan göra på sig själv och sina nära och kära och förhoppningsvis vill lära sig mer av. Jag kommer att ha en ny introduktionskurs 26-27 mars 2022 och då hoppas jag att just Du vill komma och få en inblick i Akupressurens underbara värld.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-10-06

Nu till helgen (9-10 oktober) ska jag ha akupressur introduktionskurs här i Mariestad, i samlingslokalen i området. Det kommer att vara en liten grupp men det ska bli spännande att ha kurs och lära ut vad akupressur är och få en inblick vad Traditionell Kinesisk medicin är. På kursen lär du dig egenvård och ge kortare behandling för vanligt förekommande besvär som illamående och förkylning. Du lär dig nacke och axelbehandling och en balanserande behandling och även egenvårdsmassage, ögonbehandling och andningsövningar under dessa dagar.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-09-04

Akupressur introduktionskurs 9-10 oktober i Mariestad. Jag tycker att det är en mycket bra start in i Traditionell kinesisk medicin, TCM, Du får lära dig avslappning och även några punkter som du har nytta av i livet, både om du har någon annan behandlingsform som massage och/eller om du bara vill lära dig lite till husbehov, på dig själv och på nära och kära. Akupressur gör att kroppen stimuleras till självläkning, genom att själv ta hand om de problem som finns.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-08-05

Hoppas att du har och haft en bra sommar och kunnat göra något om du vill göra. Jag har varit ledig och kommer snart vara ledig igen, men titta gärna på Bokadirekt så ser du vilka tider som finns. Du kanske känner dig stel och har ont och behöver komma och få ordning på musklerna, så att du orkar med höstens alla aktiviteter.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-07-02

Nu går jag på semester och jag är tillbaka igen den 10 augusti. Det ska bli riktigt skönt att ta det lugnt och göra sådant som man inte hinner eller orkar annars. Hoppas att du också få en bra sommar och att du tar tillvara på tiden, antingen du har ledigt eller om du måste jobba.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-07-04

Nu har sommaren äntligen kommit på riktigt. Jag hoppas att du får en fin sommar, antingen du jobbar eller är ledig och att du tar vara på den och att du gör något som gör att du mår bra och orkar med hösten. Och även om de har lättat på restriktionerna så hoppas jag att du är försiktig så att du inte blir sjuk i Covid-19 eller någon mutation, för det inte över ännu. Ta hand om dig och dina nära och kära, så ses till hösten.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-06-07

I helgen var jag och assistera på Akupressurkurs steg 2, vilket var mycket intressant och givande, dels för min egen skull och för att se hur kursdeltagarna tog till sig kunskapen och försökte förstå vad akupressuren ger och allt vad det innebär. Jag kände att jag fick många aha upplevelser om varför det blir på det eller det sättet. Eftersom det var ojämna par så fick jag också behandlingar, vilket jag tyckte var bra för det är bra att få sådan behandling som man ger till andra. På introduktionskurs på 2 dagar, (9-10 oktober som jag håller i Mariestad),  lär du dig nacke- och axelbehandling och balanserande behandling.  Du får även lära dig några behandlingsförslag mot sömnproblem, illamående och förkylning och få en inblick i Traditionell Kinesisk Medicin TKM. Praktiska övningar varvas med kortare teoretiska inlägg om kinesisk medicin.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-05-21

Nu har jag fått min 2:a Covid-19 vaccin, så nu hoppas jag har fått så mycket skydd som jag kan få nu. Det känns så skönt att man äntligen kan se slutet, även om det tar tid innan alla är vaccinerade. Jag hoppas verkligen att du kommer att ta vaccinet, om du kan, för att kunna få en mer normal vardag. Är du nyfiken på hur du kan behandla dig själv och andra och få en orientering inom Traditionell Kinesisk Medicin TKM. Där lär du dig kroppens muskulära och anatomiska system och att det finns ett energisystem. Den 9-10 oktober kommer jag ha Akupressur/Stressterapi introduktionskurs. En mycket intressant och givande kurs och vill du lära dig mer så finns det en 1-årig utbildning som är uppdelad i 3 steg.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-05-17

Nu så är jag frisk och kan jobba igen, kanske starkare än innan, så jag hoppas att du hittar tillbaka till mig . Jag ser att de flesta av er har bokat in sig hos mig igen och jag känner mig oerhört tacksam för det. Nu hoppas jag att alla som kan kommer att vaccinera sig, för att vi ska kunna få en någorlunda vardag där vi kan träffas igen. Jag tror  att vi fortfarande kommer att få hålla avstånd och tvätta händerna och följa rekommendationerna. Gör bara alla så gott vi kan så kommer det nog att gå bra. Ta hand om er så ses vi kanske snart igen!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-05-05

Jag vill verkligen tacka mina fina kunder och vänner, ingen nämnd och ingen glömd, att ni verkligen vill stötta mig i denna svåra tid när detta hemska virus sprider sig som en löpeld. Jag som har fått mitt första vaccinationsdos för Covid-19, av det omdiskuterande vaccinet Astrazeneca redan den 18 februari. Nu har jag testats positiv för Covid-19, och känner mig lite sjuk, men jag hade nog varit mycket sjukare om jag inte hade tagit vaccinet. Så hoppas jag att jag snart mår bättre och får ta min andra spruta så snart det går. Jag är  glad att vaccinationerna av denna hemska sjukdom har kommit igång ordentligt, så att vi så snart som det bara går kan komma igång med någorlunda vardag, när vi kan börja umgås igen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-04-11

Ju mer jag läser, ju mer förstår jag på ett helt annat sätt hur viktigt det är med balans i livet. Behandling någon gång i månaden är bra för kropp och själ, men det är också viktigt att du förstår vad du behöver göra för att må bra även mellan behandlingarna. Sömn är viktigt för då går du ner i varv och kroppen slappnar av och går igenom vad som har hänt under den vakna tiden. Det är också viktigt att tänka på vad du stoppar i dig för mat och inte allt för mycket skräpmat, utan känn efter vad just du mår bra av, inte vad som går snabbt att fixa iordning. Den vardagliga motionen till och från olika aktiviteter och inte så mycket stillasittande och göra det som du kan göra.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-03-29

I helgen var jag på lymfmassagekurs och det var en mycket spännande och intressant kurs. Lymfsystemet är viktigt för att kroppen ska kunna försvara sig mot infektioner och rena sig från slaggprodukter. Det är bra vid olika typer av svullnad, smärta eller trötthetssymptom. Du kanske är nyfiken på vad som händer i din kropp och om du märker en förändring, då är du varmt välkommen att boka tid hos mig. På Bokadirekt.se så kan du boka 60 eller 90 minuters lymfmassage.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-03-23

I helgen lyssnade jag på en mycket bra föreläsning av Erik Hemmingsson som forskar på övervikt. Det viktiga är att sluta banta och fokusera på insidan, på hela människan och hitta källan till problemet. Det är viktigt med balans i livet, även om ingen är perfekt och visst kan man äta skräpmat ibland. Det viktiga är att man gör någonting för att få en bättre hälsa och tänka att ”jag är som jag är”! Och jag är viktig! Vardagsmotionen som livsstil, ökad medmänsklighet, göra litegrann, leva hållbart, göra det som du trivs med, lita på din erfarenhet som fungerar. Det handlade om sådant som egentligen är ganska självklart, men som behöver komma fram att du är bra som du är och du gör så gott du kan. Det är bra med reflektionstid för stress och krav, sömnproblem och näringsproblem är en stor utmaning i livet. Anmälan på www.axelsons.se/akupressur

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-03-12

Får hoppas att våren är på väg, även om det är lite bakslag och blir snö och regn innan dess. Jag hoppas att du mår ganska bra och att du har lite planering för vad du ska göra senare i år, och att du får lite ledigt för att kunna ladda batterierna inför hösten. Under tiden kanske du behöver tänka på hur du mår och lyssna på din kropp för att du ska orka med det som du vill göra. Behöver du komma på behandling för att mjuka upp kroppens muskler för att slappna av och kunna sova bättre och slippa ha ont hela tiden, då är du varmt välkommen att boka tid hos Mias Massage. Läs gärna vilka behandlingar och boka det som passar dig bäst. Jag ser framemot att få hjälpa dig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-03-01

Nu har mars börjat som är en vårmånad. Jag hoppas att vi kommer att känna lite hopp framöver när vi går mot lite ljusare tider, åtminstone när det gäller våren när solen kommer fram och värmer mer, och du kanske kan ta en fika ute med någon som du bryr dig om. Om  känner du dig stel och har ont i ryggen, nacken eller axlar, då är det bra att komma till en behandling för att må lite bättre och kanske klarar allt bättre när du känner dig lite rörligare. Du kan välja vilken behandling som passar dig bäst och boka in dig, hos mig, så är du varmt välkommen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-02-19

Jag kommer att ha Akupressur/Stressterapi introduktionskurs den 9-10 oktober 2021 och jag hoppas att du kanske är intresserad, eller om du vet någon som är intresserad av att lära dig akupressur till husbehov. En mycket bra kurs där du lär dig att behandla nära och kära och även ge och få  egenvårdspunkter som är bra mot olika besvär. Om du slår emot en tå så att det gör ont så håller du kanske handen om det smärtande stället, då gör det inte så ont längre, vilket är det enklaste förklaringen för akupressur. Är du intresserad så gå in på Axelsons.se och sök på hwww.axelsons.se/akupressur och sök på Akupressur introduktionskurs i Mariestad.

2021-01-26

Efter en helt underbar helg, där jag via Zoom träffade andra människor digitalt på akupressurkurs steg ett. Några reaktioner från deltagarna, efter att ha behandlat varandra: somnade tidigt och sov hela natten, trött först och sedan pigg, matsmältningen kom igång, avslappnande. Det är energirörelse i kroppen, som är både psykiska och fysiska som kommer igång och kan kännas både bra och mindre bra, men efter några behandlingar brukar det kännas lugnare. Det är också viktigt att man tänker på hur man lever för att kunna må så bra som möjligt. Boka gärna en akupressurbehandlinghttps://axelsons.se/kroppsterapier/ och testa själv. Du bokar enklast på hemsidans första sida, Bokadirekt, så kommer du direkt till min bokningssida. Hoppas att vi ses!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-01-24

Snart har redan januari gått och man får bara hoppas att vaccinet räcker till alla som vill ta det och för att vi ska få stopp på spridningen. Visst kan det komma andra mutationer som fortsätter att sprida virus, men om alla hjälper till för att stoppa viruset så mycket som vi kan så kommer det att bli lättare inom en snar framtid. Nog om det, för nu vill jag berätta någonting som jag tycker är roligt  och det är att jag lär mig mer om att hålla i en kurs i akupressur. Jag kommer att hålla, som jag tidigare har berättat om, en introduktionskurs i akupressur där du kan lära dig lite egenvårdpunkter som du kan hjälpa dig och dina närmaste med. Det som du lär dig på denna kurs kommer du en bra bit på vägen med, men om du sedan vill fortsätta  och läsa steg 1, 2 och 3, så kan du även hjälpa ännu fler människor samtidigt som du ser hur bra de kan bli med enkla medel. Jag verkligen älskar att se andra människor slappna av och känna sig mindre stressade och kanske förstå att de inte behöver ta till mediciner så fort de har ont eller känner sig stressade. Jag återkommer med datum när min introduktionskurs i akupressur  blir.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2021-01-01

Gott Nytt År!

Hoppas att ni har haft en lugnt och bra nyår. Vi får hoppas att 2021 kommer att bli ett mycket bättre år och att vi så småningom ska kunna börja umgås med vänner och nära och kära och kunna planera för framtiden. Visserligen vet jag att det kommer att ta tid, men vi behöver känna hopp och allt kommer att bli en någorlunda vardag. Jag hoppas verkligen att vi snart kommer att ses, för behandlingar är någonting som vi alla behöver särskilt i tider som dessa.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-12-15

Snart är julen här och jag hoppas att ni kan fira den på något sätt. Vi får göra så gott vi kan och hoppas att allt blir bättre nästa år. Det viktiga är att inte glömma bort någon, utan att höra av sig och visa att man bryr sig om dem. Om alla tar hänsyn och gör så gott vi kan, så ska vi nog klara av det här. Ha det gå bra ni kan så hörs och ses vi nästa år. Jag tar julledigt så hoppas jag att vi hörs och ses.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-11-19

Jag hoppas verkligen att vi kommer ur denna märkliga tid då man måste stänga in sig och helst bara träffa den närmsta familjen. Nu känner jag mer än någonsin att olika behandlingsformer verkligen behövs , så att den psykiska ohälsan inte tar över ännu mer. Många mår mycket dåligt även om man kanske klarar sig bra i vanliga fall med livets alla problem som man måste gå igenom. Du måste verkligen ta hand om dig och tänka på att, även om det känns jobbigt nu, så kommer en någorlunda vardag så småningom, då man kan träffa andra människor lite mer som man vill. Jag tror dock att man får räkna med att detta pågår under lång tid och att det blir en helt annan värld som vi lever i.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-11-03

Massage eller akupressur mm behövs mer än någonsin

Nu när vi är i är en mycket märklig tid då vi ska hålla avstånd och inte träffas och inte har någon nära kontakt med andra, då behövs olika behandlingsformer så som massage eller akupressur mer än någonsin. Det gäller i allra högsta grad att ta eget ansvar och vara hemma när man sjuk och inte utsätta andra för något som kan smitta, men om alla isolerar sig helt så kommer det att få helt andra konsekvenser. Jag hoppas verkligen att vi kommer ur detta och att det lugnar ner sig så att vi kan få en någorlunda vardag, även om jag förstår att det  kommer att ta lång tid.

Ta hand om er och varandra!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-10-23

Genom akupressur kan man påverka nästan alla tillstånd i kroppen, genom att trycka på en spänd muskel så känner det bättre. När man  trycker på olika punkter i kroppen kan man påverka både fysiska, känslomässiga och mentala processer. Ju mer jag lär mig ju mer vill jag lära mig. Jag har verkligen inspireras att lära ut till andra, så att de förstår vad de kan göra för sig själva och för andra i sin tur. Jag hoppas att kanske du eller någon som du känner vill prova på detta fantastiska yrke. Introduktionskursen är lite att prova på inför steg 1.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-10-07

Jag går bredvid/assisterar Akupressur steg 1 i Göteborg, för att jag så småningom ska kunna ha introduktionskurs i Akupressur, i Mariestad.

Jag hoppas att du eller någon som du känner vill gå för mig, när det blir av.  Anmälan till kursen går genom Axelsons och det kommer närmare information på när det kommer att bli på Axelsons hemsida. Det är mycket spännande att gå en gång till, dels från en lärares sida och dels för att lära mig mer genom att gå kursen en gång till. Jag lär mig så otroligt mycket på att förstå hur kroppen och muskler fungerar och hur olika människor är och deras upplevelse. Denna erfarenhet har jag mycket nytta av i alla behandlingsformer, det viktiga för mig är att du som kommer till mig är nöjd och får den hjälp som du vill ha.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-09-09

Nu känns det som om det verkligen har blivit höst, det har blivit kallare och regnigare. Samtidigt som jag tycker att det är skönt så känner jag en saknad över att det kommer en tid när det är mörkt och jag bara vill stänga in mig hemma. Jag hoppas att viruset lugnar ner sig, även om jag tror att det dröjer bra länge innan det blir lite mer normala tider. Eller så blir detta ett normaltillstånd att man håller avstånd och måste vara hemma när man känner sig minsta förkyld eller febrig, som man annars hade nonchalerat och gått ut bland folk. Jag hoppas att du tar hand om dig och är rädd om dig. Du är varmt välkommen att boka tid hos mig, om du är frisk. Om du har bokat en tid och känner dig sjuk så måste du höra av dig och avboka tiden.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-24

Jag tycker att det är så underbart att små barn lever här och nu och kan koncentrera sig under lång tid för att kunna utforska sin lilla värld, om man bara tillåter dem. Naturligtvis kan inte alla barn göra det, det är jag mycket väl medveten om, alla barn är olika och utvecklas olika och i sin takt. När mitt barnbarn åt mat tillsammans med oss häromdagen så la pappan upp ganska mycket mat och jag trodde inte att hon skulle äta upp allt, men hon kämpade på. Ibland tog hon ut matbiten och tittade på den och stoppade in den igen, som om hon ville se hur den såg ut och kändes i handen när hon mosade den. Hon var djup koncentrerad och tänkte inte på att hunden satt under och väntade på att det skulle komma ner till henne. Det märktes när hon började bli mätt för då började hon slarva vilket gjorde att vi tog bort tallriken, men en stund senare sträckte hon sig efter den igen och tog några bitar till. Jag är så glad och tacksam att få uppleva detta.

2020-08-17

Nu har jag kommit igång med behandlingar och det känns så bra, det är så underbart att få hjälpa andra med deras problem. Det kanske inte kan bli helt bra, men det kommer i alla fall att kännas mycket bättre än innan. Det viktiga är att om du har riktigt ont och haft det länge så måste det få tid att läka och då behöver du kanske komma oftare i början. Går du på regelbunden behandling så kommer du märka när du behöver komma tillbaka och då är det viktigt att komma på behandling för att det inte ska göra lika ont igen.

Du måste vara rädd om dig och ta hand om dig för att du ska hålla länge.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-15

På måndag börjar jag att jobba igen. Det ska bli så skönt att komma igång igen efter semestern, även om jag har haft en bra ledighet då jag tagit det lugnt och träffat vänner och nära och kära och inte varit i några större samlingar och vilat upp mig inför hösten och vintern. Jag hoppas att du också har haft en bra sommar och är redo för hösten och vinterns alla saker som kommer igång, förhoppningsvis så så blir det någon slags vardag så i alla fall.

På Bokadirekt.se kan du se vilka tider som finns. 

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-01

På min semester har jag försökt att göra saker som jag annars har svårt att hinna med, som att sortera och kasta saker som är skräp, sortera annat som man kanske kan sälja till någon som är intresserad av sådant som jag inte har någon användning för. Det blir bättre plats för sådant som man verkligen vill ha kvar. Jag har även träffat familj och vänner och bara umgåtts och ätit gott, tagit det lugnt.

Hoppas att du också har haft en bra sommar och att du orkar med hösten och vintern lite bättre även om man fortfarande måste vara försiktig när man träffar andra människor.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-07-26

Hur har du det i sommar, är du ledig eller har du börjat jobbat igen? Hoppas verkligen att du har en så bra sommar som du kan med dina nära och kära, eller själv, att du tar vara på tiden när det inte är som vanligt med någonting och att så mycket är inställt. Den enda tröst är att det är lika för alla, men jag förstår naturligtvis att alla tar detta olika. Du kanske gör saker som du annars aldrig hinner med, som att rensa och städa hemma eller någonting annat som inte så roligt men som är bra att göra.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-07-07

Sommar och semester

Jag hoppas att du får en bra och avkopplande ledighet och du som måste jobba hoppas jag att du får någon ledighet, så att du kan få mer energi för att orka med hösten och vintern. Vi måste tro och hoppas att det lugnar ner sig och att vi återgår till någorlunda vardag, så att vi kan börja umgås utan att känna oss isolerade från varandra. För vår egen skull och våra nära och kära, måste vi försöka hålla modet för att inte må psykiskt dåligt.

Du får ha det så bra du kan, så ses vi från den 17 augusti.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-06-17

Jag hoppas verkligen att denna sommar blir lugn och att du och dina nära och kära håller er friska och får den ledighet som ni så väl behöver, efter denna jobbiga tid, så att ni kan vila upp er och allt återgår någorlunda till det normala.

2020-06-06

Hoppas att du har en fin Nationaldag, även om du kanske inte kan fira den som du brukar. Det viktiga är att göra dagen så bra som möjligt, det kanske finns tid till eftertanke, att fundera på hur du vill ha det i ditt liv. Är det någonting som behöver förändras, som att du behöver börja röra på dig mer eller att rensa, både på saker och bland vänner som inte känns bra för dig. Det viktigaste är att DU måste vilja förändra dig och fundera på vad DU vill göra med DITT liv. Hur vill du leva ditt liv för att du ska mås så bra som möjligt och inte gå med ständigt dåligt samvete för att du inte hinner med allting som du känner att du måste göra. Du är inte mer än människa och det finns inte mer än 24 timmar på ett dygn.

Sätt gärna upp olika mål och tid när dessa ska vara uppfyllda.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-25

Hoppas att du har haft en bra helg och kunnat vara ute en del och kanske umgåtts med den närmaste familjen eller varit själv. Även om det inte är som vanligt, som gör att du inte kan träffa alla som du vill, får vi göra det bästa av situationen. Just nu när vi får mer tid, förhoppningsvis, så kan man göra sådant som vi annars inte hinner eller orkar med. Om du är frisk är du varmt välkommen att boka tid hos mig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-13

Regelbunden massage är förebyggande friskvård som gör att man står emot sjukdomar bättre och blir inte sjuk lika ofta. Massage gör att man bättre kan hantera kroniska symtom, även om det inte kan bota sjukdomen. Beröring har stor betydelse för människans välmående, då flertal hormoner påverkar kroppens alla funktioner både fysiskt och psykiskt.

Massage är bra även om du ”bara har lite ont” eftersom det är lugnande när man slappnar av, samtidigt som man känner sig rörligare när musklerna slappnar av.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-06

Det är en märklig tid som vi lever i nu, jag hoppas så att det snart ska övergå till något slags vardag. Allting är inställt och man vågar inte boka någonting i förväg och man blir rädd att smitta någon annan, bara man har halsont eller känner sig lite sjuk. Visserligen ska man inte komma på en behandling, varken i vanliga fall eller nu, om man känner sig sjuk eftersom det kan smitta mycket mer om det skulle vara någonting farlig virus.

Var rädda om varandra så ses vi när allting återgår till det normala.

Du är naturligtvis välkommen om du är frisk!!

Mår man bra så blir man lugn i kropp och själ!

2020-05-02

Klassisk massage/massage är en djupgående och avslappnande behandling på hela eller delar av kroppen som nacke, axlar och skulderblad, beroende på var du har ont, känner dig stel eller öm. Massagen gör att muskeln att slappnar av och dämpar smärtan och gör att du känner dig rörligare i kroppen. Det kan ibland vara det enda alternativet när ingenting annat hjälper.

Det är även ett bra komplement till annan träning som du gör.

2020-04-26

Akupressur har många positiva effekter som:

Bättre sömn, förbättrad vakenhet, minskar ångest, motverkar depression, minskar smärtan. Fysiskt ökar cirkulationen runt området som berörs, som i exempelvis i massagen, men akupressuren påverkar djupare och kan kännas som ett inre lugn. Upplevelsen av energin är alltid individuell, vilket ibland kan kännas som en tillfällig försämring av symptomen innan det känns bättre. Det är som en del av utrensningen i kroppen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-22

Nu när det börjar bli varmare och även om eller trots att det är som det är med allting just nu så är det bra att hålla sig i form, så gott det går. Det lätt att bli stillasittande framför exempelvis dator, då kan du behöva en behandling som gör att du kan fortsätta fördriva tiden tills allting lugnar ner sig igen. 

Hoppas att vi ses!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-17

Solen lyser och det blir varmare för varje dag, visserligen har det varit ”aprilväder” nu, men det går i alla fall åt rätt håll så att vi kan vara ute mer, även om du inte ska vara i större samlingar. I naturen är det fritt att vara i och om du har en uteplats eller liknande så är det i alla fall något, för det är bra att komma ut i friska luften för både kropp och själ. Håller du kontakten med nära och kära via telefon, videosamtal mm, så att du vet att de mår så bra de kan efter omständigheterna? Jag känner också en sorg över att allting blir inställt och man inte kan träffas som man vill, men det kommer en tid efter och då får man ta igen allting. Vi får göra det bästa av situationen och försöka ha tålamod, det är inte så mycket mer som vi kan göra nu.

Ha det så bra så hoppas jag att vi ses snart!

2020-04-14

Jag hoppas att du har haft en bra påsk trots att den inte har varit som vanligt. Jag har i alla fall haft en bra helg och gjort sådant som jag inte har gjort på länge som att städa, baka och varit ute en hel del, även om det har varit blåsigt väder. Nu hoppas jag att du vill komma till mig, om du inte är sjuk eller förkyld förstås, men det vill jag inte i vanliga fall heller. Fast nu måste vi vara extra försiktiga för att inte föra vidare någon smitta. En behandling, som massage eller akupressur är bra som förebyggande friskvård, för att kunna få ett bra immunförsvar så att du lättare kan stå emot sjukdomar. Och att slippa belasta 1177.se!!

2020-04-11

I dag är det påskafton och jag hoppas att du har det bra och att ni tar hand om varandra, även om det inte är som en vanlig påsk. Det är som om allt är satt på paus och då kanske det finns tid för eftertanke, att tänka på vad som är viktigt för dig och vad du mår bra av. Det finns många olika sätt att hålla kontakten med nära och kära i dag, även om ni inte kan träffas fysiskt just nu.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-09

Jag hoppas verkligen att du får en Glad Påsk och att du kan ta det lugn och göra saker hemma med den egna familjen eller själv, saker som du länge har tänkt att göra som att läsa, pyssla, gå ut och promenera, springa eller vad du vill eller behöver göra. Det viktigaste är vi alla hjälper till och försöker göra så att inte denna extrema situation med Corona tar överhand. Det är bara att hoppas att det inom en överskådlig framtid återgår till det normala, även om jag tror att det kommer att ta tid, men försök att ha tålamod.

Ha det så bra och ta hand om varandra, så gott det går!

2020-04-07

Även i dessa Corona-tider så hoppas jag du vill/orkar tänka på dig själv att du ska må bra och orka igenom dessa oroliga tider. Jag vet och förstår att det är svårt att veta om du har en infektion eller om det ”bara” är allergi, man blir orolig för att man kan smitta någon annan.

Om du ofta är lite ”småförklyld” så prova allergimedcin som finns på apoteket, det kan hjälpa. I år är det dessutom mycket allergena ämnen i luften.

Törs du inte ta en behandling just nu så köp ett presentkort hos Mias Massage, antingen genom Bokadirekt.se eller maila till mig så fixar vi det.

Presentkortet kan du använda längre fram när allting lugnar ner sig, vilket vi måste vi tro på annars går vi under.

Ta hand om dig så hoppas jag att vi hörs och ses snart igen!

2020-03-25

Funderingar vid coronatider.

Jag hoppas verkligen att det snart kommer att återgå, lite mer till det normala, även om jag vet att det kommer ta tid om man stänger ner allt och alla uppmanas att stänga in sig och inte ha mer social kontakt än vad som är nödvändigt.

Jag håller stängt, eller nästan stängt, under ett tag nu, men jag hoppas att ni mina fina kunder inte glömmer mig och slutar att komma. Om du behöver komma till mig så är det bara att höra av dig genom mail eller messinger på facebook, telefon, (prata gärna in om jag inte kan svara direkt, så vet jag vem som ringer.) Jag hör av mig så fort som jag kan.

Vid det här laget vet du ju att du inte får komma om du känner dig förkyld eller sjuk, men annars är du varmt välkommen. Jag kommer att höra av mig om jag känner mig sjuk, för att jag inte ska smitta dig.

Jag klarar mig ett tag, eftersom jag har ett annat jobb, men man vet ju inte vad som händer där heller.

För mig, som för många andra, så hade jag mycket planerat, men nu är det lugnt. Då passar jag på att göra saker som jag inte hinner med annars.

Ha det så bra, i dessa tider, så hörs och ses vi!

2020-03-15

Jag har alltid varit intresserad av friskvård och att må så bra jag kan. Så länge som jag kan minnas så har jag haft ont i ryggen och upptäckte tidigt i livet att promenader och cykling och helt enkelt röra på mig var bra för mig.

2004 lärde jag mig taktil stimulering (taktil massage) och tyckte att det kändes mycket avslappnande både att få och att ge till någon annan.

Jag fundera på att lära mig mer djupgående massage och tyckte att det kostade mycket och jag måste pendla till Göteborg för att studera, men när jag väl bestämde mig och började att läsa så ångrade jag ingenting. Det var visserligen en jobbig tid, men det gav resultat, både för egen del men även att kunna hjälpa andra människor.

Ju mer jag lär mig, ju mer förstår jag och ju mer vill jag lära mig över hur och varför som det blir som det blir i kroppen och dess muskler. Ofta kan man göra en del själv, men ibland behöver man hjälp av någon annan.