Blogg

2020-10-23

Genom akupressur kan man påverka nästan alla tillstånd i kroppen, genom att trycka på en spänd muskel så känner det bättre. När man  trycker på olika punkter i kroppen kan man påverka både fysiska, känslomässiga och mentala processer. Ju mer jag lär mig ju mer vill jag lära mig. Jag har verkligen inspireras att lära ut till andra, så att de förstår vad de kan göra för sig själva och för andra i sin tur. Jag hoppas att kanske du eller någon som du känner vill prova på detta fantastiska yrke. Introduktionskursen är lite att prova på inför steg 1.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-10-07

Jag går bredvid/assisterar Akupressur steg 1 i Göteborg, för att jag så småningom ska kunna ha introduktionskurs i Akupressur, i Mariestad.

Jag hoppas att du eller någon som du känner vill gå för mig, när det blir av.  Anmälan till kursen går genom Axelsons och det kommer närmare information på när det kommer att bli på Axelsons hemsida. Det är mycket spännande att gå en gång till, dels från en lärares sida och dels för att lära mig mer genom att gå kursen en gång till. Jag lär mig så otroligt mycket på att förstå hur kroppen och muskler fungerar och hur olika människor är och deras upplevelse. Denna erfarenhet har jag mycket nytta av i alla behandlingsformer, det viktiga för mig är att du som kommer till mig är nöjd och får den hjälp som du vill ha.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-09-09

Nu känns det som om det verkligen har blivit höst, det har blivit kallare och regnigare. Samtidigt som jag tycker att det är skönt så känner jag en saknad över att det kommer en tid när det är mörkt och jag bara vill stänga in mig hemma. Jag hoppas att viruset lugnar ner sig, även om jag tror att det dröjer bra länge innan det blir lite mer normala tider. Eller så blir detta ett normaltillstånd att man håller avstånd och måste vara hemma när man känner sig minsta förkyld eller febrig, som man annars hade nonchalerat och gått ut bland folk. Jag hoppas att du tar hand om dig och är rädd om dig. Du är varmt välkommen att boka tid hos mig, om du är frisk. Om du har bokat en tid och känner dig sjuk så måste du höra av dig och avboka tiden.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-24

Jag tycker att det är så underbart att små barn lever här och nu och kan koncentrera sig under lång tid för att kunna utforska sin lilla värld, om man bara tillåter dem. Naturligtvis kan inte alla barn göra det, det är jag mycket väl medveten om, alla barn är olika och utvecklas olika och i sin takt. När mitt barnbarn åt mat tillsammans med oss häromdagen så la pappan upp ganska mycket mat och jag trodde inte att hon skulle äta upp allt, men hon kämpade på. Ibland tog hon ut matbiten och tittade på den och stoppade in den igen, som om hon ville se hur den såg ut och kändes i handen när hon mosade den. Hon var djup koncentrerad och tänkte inte på att hunden satt under och väntade på att det skulle komma ner till henne. Det märktes när hon började bli mätt för då började hon slarva vilket gjorde att vi tog bort tallriken, men en stund senare sträckte hon sig efter den igen och tog några bitar till. Jag är så glad och tacksam att få uppleva detta.

2020-08-17

Nu har jag kommit igång med behandlingar och det känns så bra, det är så underbart att få hjälpa andra med deras problem. Det kanske inte kan bli helt bra, men det kommer i alla fall att kännas mycket bättre än innan. Det viktiga är att om du har riktigt ont och haft det länge så måste det få tid att läka och då behöver du kanske komma oftare i början. Går du på regelbunden behandling så kommer du märka när du behöver komma tillbaka och då är det viktigt att komma på behandling för att det inte ska göra lika ont igen.

Du måste vara rädd om dig och ta hand om dig för att du ska hålla länge.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-15

På måndag börjar jag att jobba igen. Det ska bli så skönt att komma igång igen efter semestern, även om jag har haft en bra ledighet då jag tagit det lugnt och träffat vänner och nära och kära och inte varit i några större samlingar och vilat upp mig inför hösten och vintern. Jag hoppas att du också har haft en bra sommar och är redo för hösten och vinterns alla saker som kommer igång, förhoppningsvis så så blir det någon slags vardag så i alla fall.

På Bokadirekt.se kan du se vilka tider som finns. 

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-08-01

På min semester har jag försökt att göra saker som jag annars har svårt att hinna med, som att sortera och kasta saker som är skräp, sortera annat som man kanske kan sälja till någon som är intresserad av sådant som jag inte har någon användning för. Det blir bättre plats för sådant som man verkligen vill ha kvar. Jag har även träffat familj och vänner och bara umgåtts och ätit gott, tagit det lugnt.

Hoppas att du också har haft en bra sommar och att du orkar med hösten och vintern lite bättre även om man fortfarande måste vara försiktig när man träffar andra människor.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-07-26

Hur har du det i sommar, är du ledig eller har du börjat jobbat igen? Hoppas verkligen att du har en så bra sommar som du kan med dina nära och kära, eller själv, att du tar vara på tiden när det inte är som vanligt med någonting och att så mycket är inställt. Den enda tröst är att det är lika för alla, men jag förstår naturligtvis att alla tar detta olika. Du kanske gör saker som du annars aldrig hinner med, som att rensa och städa hemma eller någonting annat som inte så roligt men som är bra att göra.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-07-07

Sommar och semester

Jag hoppas att du får en bra och avkopplande ledighet och du som måste jobba hoppas jag att du får någon ledighet, så att du kan få mer energi för att orka med hösten och vintern. Vi måste tro och hoppas att det lugnar ner sig och att vi återgår till någorlunda vardag, så att vi kan börja umgås utan att känna oss isolerade från varandra. För vår egen skull och våra nära och kära, måste vi försöka hålla modet för att inte må psykiskt dåligt.

Du får ha det så bra du kan, så ses vi från den 17 augusti.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-06-17

Jag hoppas verkligen att denna sommar blir lugn och att du och dina nära och kära håller er friska och får den ledighet som ni så väl behöver, efter denna jobbiga tid, så att ni kan vila upp er och allt återgår någorlunda till det normala.

2020-06-06

Hoppas att du har en fin Nationaldag, även om du kanske inte kan fira den som du brukar. Det viktiga är att göra dagen så bra som möjligt, det kanske finns tid till eftertanke, att fundera på hur du vill ha det i ditt liv. Är det någonting som behöver förändras, som att du behöver börja röra på dig mer eller att rensa, både på saker och bland vänner som inte känns bra för dig. Det viktigaste är att DU måste vilja förändra dig och fundera på vad DU vill göra med DITT liv. Hur vill du leva ditt liv för att du ska mås så bra som möjligt och inte gå med ständigt dåligt samvete för att du inte hinner med allting som du känner att du måste göra. Du är inte mer än människa och det finns inte mer än 24 timmar på ett dygn.

Sätt gärna upp olika mål och tid när dessa ska vara uppfyllda.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-25

Hoppas att du har haft en bra helg och kunnat vara ute en del och kanske umgåtts med den närmaste familjen eller varit själv. Även om det inte är som vanligt, som gör att du inte kan träffa alla som du vill, får vi göra det bästa av situationen. Just nu när vi får mer tid, förhoppningsvis, så kan man göra sådant som vi annars inte hinner eller orkar med. Om du är frisk är du varmt välkommen att boka tid hos mig.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-13

Regelbunden massage är förebyggande friskvård som gör att man står emot sjukdomar bättre och blir inte sjuk lika ofta. Massage gör att man bättre kan hantera kroniska symtom, även om det inte kan bota sjukdomen. Beröring har stor betydelse för människans välmående, då flertal hormoner påverkar kroppens alla funktioner både fysiskt och psykiskt.

Massage är bra även om du ”bara har lite ont” eftersom det är lugnande när man slappnar av, samtidigt som man känner sig rörligare när musklerna slappnar av.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-05-06

Det är en märklig tid som vi lever i nu, jag hoppas så att det snart ska övergå till något slags vardag. Allting är inställt och man vågar inte boka någonting i förväg och man blir rädd att smitta någon annan, bara man har halsont eller känner sig lite sjuk. Visserligen ska man inte komma på en behandling, varken i vanliga fall eller nu, om man känner sig sjuk eftersom det kan smitta mycket mer om det skulle vara någonting farlig virus.

Var rädda om varandra så ses vi när allting återgår till det normala.

Du är naturligtvis välkommen om du är frisk!!

Mår man bra så blir man lugn i kropp och själ!

2020-05-02

Klassisk massage/massage är en djupgående och avslappnande behandling på hela eller delar av kroppen som nacke, axlar och skulderblad, beroende på var du har ont, känner dig stel eller öm. Massagen gör att muskeln att slappnar av och dämpar smärtan och gör att du känner dig rörligare i kroppen. Det kan ibland vara det enda alternativet när ingenting annat hjälper.

Det är även ett bra komplement till annan träning som du gör.

2020-04-26

Akupressur har många positiva effekter som:

Bättre sömn, förbättrad vakenhet, minskar ångest, motverkar depression, minskar smärtan. Fysiskt ökar cirkulationen runt området som berörs, som i exempelvis i massagen, men akupressuren påverkar djupare och kan kännas som ett inre lugn. Upplevelsen av energin är alltid individuell, vilket ibland kan kännas som en tillfällig försämring av symptomen innan det känns bättre. Det är som en del av utrensningen i kroppen.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-22

Nu när det börjar bli varmare och även om eller trots att det är som det är med allting just nu så är det bra att hålla sig i form, så gott det går. Det lätt att bli stillasittande framför exempelvis dator, då kan du behöva en behandling som gör att du kan fortsätta fördriva tiden tills allting lugnar ner sig igen. 

Hoppas att vi ses!

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-17

Solen lyser och det blir varmare för varje dag, visserligen har det varit ”aprilväder” nu, men det går i alla fall åt rätt håll så att vi kan vara ute mer, även om du inte ska vara i större samlingar. I naturen är det fritt att vara i och om du har en uteplats eller liknande så är det i alla fall något, för det är bra att komma ut i friska luften för både kropp och själ. Håller du kontakten med nära och kära via telefon, videosamtal mm, så att du vet att de mår så bra de kan efter omständigheterna? Jag känner också en sorg över att allting blir inställt och man inte kan träffas som man vill, men det kommer en tid efter och då får man ta igen allting. Vi får göra det bästa av situationen och försöka ha tålamod, det är inte så mycket mer som vi kan göra nu.

Ha det så bra så hoppas jag att vi ses snart!

2020-04-14

Jag hoppas att du har haft en bra påsk trots att den inte har varit som vanligt. Jag har i alla fall haft en bra helg och gjort sådant som jag inte har gjort på länge som att städa, baka och varit ute en hel del, även om det har varit blåsigt väder. Nu hoppas jag att du vill komma till mig, om du inte är sjuk eller förkyld förstås, men det vill jag inte i vanliga fall heller. Fast nu måste vi vara extra försiktiga för att inte föra vidare någon smitta. En behandling, som massage eller akupressur är bra som förebyggande friskvård, för att kunna få ett bra immunförsvar så att du lättare kan stå emot sjukdomar. Och att slippa belasta 1177.se!!

2020-04-11

I dag är det påskafton och jag hoppas att du har det bra och att ni tar hand om varandra, även om det inte är som en vanlig påsk. Det är som om allt är satt på paus och då kanske det finns tid för eftertanke, att tänka på vad som är viktigt för dig och vad du mår bra av. Det finns många olika sätt att hålla kontakten med nära och kära i dag, även om ni inte kan träffas fysiskt just nu.

Mår du bra så blir du lugn i kropp och själ!

2020-04-09

Jag hoppas verkligen att du får en Glad Påsk och att du kan ta det lugn och göra saker hemma med den egna familjen eller själv, saker som du länge har tänkt att göra som att läsa, pyssla, gå ut och promenera, springa eller vad du vill eller behöver göra. Det viktigaste är vi alla hjälper till och försöker göra så att inte denna extrema situation med Corona tar överhand. Det är bara att hoppas att det inom en överskådlig framtid återgår till det normala, även om jag tror att det kommer att ta tid, men försök att ha tålamod.

Ha det så bra och ta hand om varandra, så gott det går!

2020-04-07

Även i dessa Corona-tider så hoppas jag du vill/orkar tänka på dig själv att du ska må bra och orka igenom dessa oroliga tider. Jag vet och förstår att det är svårt att veta om du har en infektion eller om det ”bara” är allergi, man blir orolig för att man kan smitta någon annan.

Om du ofta är lite ”småförklyld” så prova allergimedcin som finns på apoteket, det kan hjälpa. I år är det dessutom mycket allergena ämnen i luften.

Törs du inte ta en behandling just nu så köp ett presentkort hos Mias Massage, antingen genom Bokadirekt.se eller maila till mig så fixar vi det.

Presentkortet kan du använda längre fram när allting lugnar ner sig, vilket vi måste vi tro på annars går vi under.

Ta hand om dig så hoppas jag att vi hörs och ses snart igen!

2020-03-25

Funderingar vid coronatider.

Jag hoppas verkligen att det snart kommer att återgå, lite mer till det normala, även om jag vet att det kommer ta tid om man stänger ner allt och alla uppmanas att stänga in sig och inte ha mer social kontakt än vad som är nödvändigt.

Jag håller stängt, eller nästan stängt, under ett tag nu, men jag hoppas att ni mina fina kunder inte glömmer mig och slutar att komma. Om du behöver komma till mig så är det bara att höra av dig genom mail eller messinger på facebook, telefon, (prata gärna in om jag inte kan svara direkt, så vet jag vem som ringer.) Jag hör av mig så fort som jag kan.

Vid det här laget vet du ju att du inte får komma om du känner dig förkyld eller sjuk, men annars är du varmt välkommen. Jag kommer att höra av mig om jag känner mig sjuk, för att jag inte ska smitta dig.

Jag klarar mig ett tag, eftersom jag har ett annat jobb, men man vet ju inte vad som händer där heller.

För mig, som för många andra, så hade jag mycket planerat, men nu är det lugnt. Då passar jag på att göra saker som jag inte hinner med annars.

Ha det så bra, i dessa tider, så hörs och ses vi!

2020-03-15

Jag har alltid varit intresserad av friskvård och att må så bra jag kan. Så länge som jag kan minnas så har jag haft ont i ryggen och upptäckte tidigt i livet att promenader och cykling och helt enkelt röra på mig var bra för mig.

2004 lärde jag mig taktil stimulering (taktil massage) och tyckte att det kändes mycket avslappnande både att få och att ge till någon annan.

Jag fundera på att lära mig mer djupgående massage och tyckte att det kostade mycket och jag måste pendla till Göteborg för att studera, men när jag väl bestämde mig och började att läsa så ångrade jag ingenting. Det var visserligen en jobbig tid, men det gav resultat, både för egen del men även att kunna hjälpa andra människor.

Ju mer jag lär mig, ju mer förstår jag och ju mer vill jag lära mig över hur och varför som det blir som det blir i kroppen och dess muskler. Ofta kan man göra en del själv, men ibland behöver man hjälp av någon annan.